Friday, January 21, 2011

ты идешь

hahahahahaha...aku x tau nak letak apa kat blog ni..nak tulis x da benda best...
jadi..apa yang kita boleh buat adalah copy n paste lagu.....

kau pergi.....apsal lagu aizat ni sedih sangat??

tambah2 lagi orang komen kat bawah tu tulis teringat dekat ibu dia....
dan lagu ni dalam filem talentime pun memang perform lepas ibu dia meninggal..
sedih oooooo...

selepas 25 tahun anugerah juara lagu,bayangkan....
1 lagu j yang dibuat untuk ibu..... exist-ibu....selepas 25 tahun!!!!!!!!!!!

1 AJl ada 12 lagu
25 AJL??? 300 lagu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sekali j kita boleh ingat dekat ibu????
haihhhhhhhh

ko boleh buat ghazal untuk rabiah , isabella , balqis , mimpi laila
tapi ibu???

sedih atau tidak???



"kaulah laguku,kau irama terindah, tak lagi aku dengari,,,,"

kau pergi....

video

Wednesday, January 12, 2011

kisah sang ratu...

zaman dulu kala..
tatkala masih di sekolah lama..
sedang termanggu bersama teman..
pernah bercerita suatu kisah..kisah sang ratu..

ratu ini kisahnya biasa..
seperti cerita puteri dan putera raja..
dahulu terdapat seorang hamba sahaya..
kais pagi...malam belum tentu ada rezekinya..

namun si hamba punya cinta...
bukan kepingin puteri raja..
sang puteri katanya belum kenal dunia..
cita2nya besar...
berkehendakkan isteri raja..

lantas diculik sang ratu dari katil raja..
persetankan mara dan bahaya...
kini senyum boleh dukir dipipi..
sang ratu sudah hamba miliki..

membela sang ratu...mahal harganya..
hamba tak kais pagi lagi...tengah hari, petang, malam turut dikaisnya..
manakan mahu sang ratu memakai perca rakyat jelata..
hati sang ratu mahu sutera dari china..

maka peninglah si hamba...
baju di badan ,tampungnya sudah tak terkira,
namun kasih kepada si ratu terlampau besar nilainya..
ditempah sampan lama..didayung perlahan ke negara china..

di istana raja menjadi murka...
ratu ntah hilang dimana...
dari tabib sampai nujum diraja..
diseru semua mencari isterinya..

12 purnama berlalu..
si hamba dan sang ratu hidup gembira..
raja diistana semakin murka..
pantang salah..pancung dan sula..

si hamba mendapat tawaran raja utara..
berani menagharung samudera ke china..
dari hamba kini ditukar segera..
dulu hamba kini laksamana..

laksamana terpaksa berlayar ke nagara utara .
tinggal sang ratu di teratak kayu cendana..
lara dihati sukar dikata..
laksamana pergi berpurnama lamanya..

kini sang ratu menjadi nekad..
berbekal pisang beberapa sikat..
mahu berlayar tak tahu tempat..
sanggup hidup merempat..

laksamana terlalu rindu sang ratu..
dihantar utusan.. sesat di di hulu..
namun kernah kasih kononnya...
setia laksamana usah di duga..

hajat sang ratu ke negara utara..
sampai ke barat juga tibanya..
namun sang ratu tak pula berduka..
hari ke hari...bertambah gembira..

tembakan meriam mula bergema..
tanda tiba raja negara lama..
singgah di barat..untuk seketika..
bertemu sang ratu,,,ayu wajahnya

sang ratu kini menjadi alpa..
untuk apa hidup dengan laksamana..
kaya si raja memang tak terhingga..
lupakan laksamana....kini kusudah punya raja..

sampai berita di telinga laksamana
hancur hati usah di cerita..
cinta sang ratu lama didambanya..
akhirnya tewas di kaki raja..

mungkin salah laksamana
mahu wanita tak ingat kasta..
namun memang salahnya..
mencuri hak milik seorang raja..

demi cinta sang ratu..
hamba kini tak segagah dulu..
pulang dia kenegara lama..
pulang dia menjadi hamba..

raja dan ratu hidup gembira..
hamba menangis..menahan derita.
hati tersentak..lidah terkelu...
terkenang cinta sang ratu...